Elhelyezkedés

Budapesti Intermodális Logisztikai Központ - BILK - Közép-Kelet Európa szívében helyezkedik el, Nyugat-Európát Kelet-Európával, valamint észak- és dél európai országokat összekötő Transz-európai Hálózatok (TEN) metszéspontjában. Mindezen adottságok kiváló lehetőséget biztosítanak a központ számára, hogy regionális (közép-kelet-európai) gyűjtő-elosztó központ szerepét töltse be, és előtérbe helyezze - a közúti és a vasúti szállítási ágazatokat összekapcsoló - kombinált fuvarozást.

A BILK Budapest XXIII. kerületében található, az Ócsai út (5-ös főút), a Budapest - Kelebia vasúti fővonal, és az M0 autóút által bezárt területen. A Logisztikai Szolgáltató Központ 100 hektáros területe három részre osztható fel: a terület mintegy 10%-án helyezkedik el a MÁV ZRt. tulajdonában levő Soroksár - Terminál pályaudvar, mely a Logisztikai Központ folyamatos vasúti kiszolgálását látja el.

A terület mintegy 70%-án helyezkedik el a Waberer's Holding Zrt. többségi tulajdonában levő BILK Logisztikai Rt., mely komplex raktárlogisztikai, valamint kiegészítő és egyéb szolgáltatások széles körét nyújtja ügyfeleinek. A terület fennmaradó részén - 22,3 hektáron - helyezkedik el a Rail Cargo Terminal-BILK Zrt., mely a kombináltfuvarozás termináltól címzettig, illetve feladótól terminálig történő szakaszát (termináli szolgáltatások, vámkezelés, közúti elő-, és utófuvarozás) komplex módon kezelve képes ellátni.

A közlekedési kapcsolatokat tekintve elmondható, hogy a Logisztikai Szolgáltató Központ rendkívül kedvező területen helyezkedik el: közúton a központ a 2005 októberében átadott M0 autóúttal közvetlen kapcsolatot biztosító lehajtón keresztül közelíthető meg, míg a központot az M0 autóút, illetve az Ócsai út irányába lehet elhagyni. A Kombiterminál vasúti kapcsolatát a Budapest - Kelebia villamosított vasúti fővonalból a teherfogalom számára épített vágány termeti meg, mely a terminált Soroksár-Terminál, illetve Soroksár állomáson keresztül köti össze a Budapest Kelebia vasúti fővonallal. A fent említett kiváló közúti és vasúti kapcsolatok mellett a közelben a vízi és légi kapcsolatok elérhetősége is rendelkezésre áll: a logisztikai központ a Csepeli Közforgalmú Kikötőtől 9 km-re, míg a Ferihegyi repülőtértől 16 km-re helyezkedik el.